Ooglidafwijking

'Verbaasde' husky Jubilee gaat viral, vindt eindelijk baasje

21 januari 2020 04:04 Aangepast: 21 januari 2020 10:39
Husky Jubilee heeft een ooglidafwijking waardoor ze altijd verrast lijkt te kijken. Beeld © Husky House

Lange tijd kon husky Jubilee geen baasje vinden. Door haar ooglidafwijking vonden mensen haar er maar vreemd uitzien. Daar kwam verandering in toen een asiel haar foto op Facebook plaatste. De afbeelding ging viral en de aanmeldingen stroomden binnen.

In 2018 werd de 4-jarige Jubilee naar asiel Husky House in New Jersey gebracht. Volgens haar fokker wilde geen mens haar in huis nemen. Door de afwijking aan haar oogleden lijkt het alsof ze altijd een verbaasde blik heeft. 

Oproep op Facebook 

Ook nadat ze naar het asiel was gebracht, liet een baasje nog twee jaar op zich wachten. De eigenaren van Husky House besloten daarom een oproep op Facebook te plaatsen, met daarbij twee foto's van Jubilee en een 'persoonlijke' boodschap van de hond. 

"Ik kom van een fokker die me niet kon verkopen omdat ik er 'vreemd' uitzie", staat in het bericht, geschreven vanuit het perspectief van de hond. "Ik wou dat ik mooi was, zodat iemand me zou willen."

Baasje gevonden 

Husky House vreesde dat de oproep niets zou opleveren, maar de Facebook-post werd in de dagen na plaatsing duizenden keren bekeken. Belangrijker: ruim 150 mensen meldden zich aan om Jubilee onder hun hoede te nemen. Inmiddels heeft de 'verbaasde' husky een baasje gevonden.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hond kopen? Dierenorganisaties starten hondenmarktplaats FairDog

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore