Ga naar de inhoud
Promotiestunt

'Walgelijk!' Chinees pretpark dwingt varken tot bungeejump

Het varken gilde het uit tijdens de sprong.

Een pretpark in China heeft zich de woede van veel mensen op de hals gehaald met een bizarre promotiestunt. Een varken werd gedwongen om te bungeejumpen van een 68-meter hoge toren. De actie leidde tot veel ophef op social media.

Het leek het Meixin Red Wine Town-pretpark in het Chinese Chongqing een goede manier om belangstelling te kweken. Het varken werd uitgerust met een cape en werd vervolgens, hangend in een tuig, van een 68 meter hoge toren gegooid. Gillend onderging het 75 kilo wegende beest zijn val. 

Na een paar keer op en neer te zijn gegaan, kwam het varken tot stilstand en werd het bewegingsloos naar boven getakeld.  

Een cameraman van het park, die de stunt filmde, sprak in de Chinese krant Global Times over doel van de stunt. "Een bungeejumpend varken is vreemd en trekt toeristen en lokale mensen naar onze website."

Verontwaardiging 

De actie leidde tot veel verontwaardiging op Weibo, de Chinese tegenhanger van Facebook. "Het is walgelijk om een varken op deze manier te misbruiken", vond een boze gebruiker. "Het doden van dieren voor consumptie is totaal iets anders dan ze te mishandelen voor vermaak", zei een ander.

Het park heeft inmiddels gereageerd op het incident, dat het een 'slecht uitgedachte actie' noemt. Volgens een woordvoerder zal het park strenger kijken naar toekomstige promotiestunts. Met het varken liep het overigens slecht af. Volgens lokale media werd het na de bungeejump naar een slachthuis afgevoerd.

Nog
Lees ook:
Nog altijd varkens levend gekookt in slachthuizen