Drukke weken

Owen (6) gaat koala's kleien voor gulle gevers aan noodhulp Australië

20 januari 2020 07:59 Aangepast: 20 januari 2020 08:12
De 6-jarige Owen met vier koala's van klei. Beeld © GoFundMe

Een 6-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Massachusetts gaat drukke weken tegemoet. Hij heeft beloofd koala's te gaan kleien voor mensen die 50 dollar of meer doneren aan zijn inzamelingsactie voor noodhulp aan Australië. Inmiddels heeft Owen omgerekend meer dan 155.000 euro opgehaald.

De moeder van Owen vertelde aan CNN verrast te zijn dat haar zoon iets wilde doen voor Australië. Hij had zich tot dan toe over niets anders druk gemaakt dan speelgoed. Toen hij op televisie hoorde over Australië, kwam daar kennelijk verandering in.

Einde nog niet in zicht

Owen voelt zich verbonden met het door bosbranden geteisterde land, omdat zijn vader ervandaan komt en Owen er als kleuter enkele maanden heeft gewoond. Samen met zijn ouders kwam hij op het idee om koala's te kleien voor gulle gevers.

Aanvankelijk waren de donaties afkomstig van familie en bekenden, maar sinds de actie op GoFundMe staat, gaat het rap. De teller staat nu op ruim 250.000 Australische dollar en het einde is nog niet in zicht. 

1,2 miljoen

Het geld dat Owen met zijn actie inzamelt, is bedoeld voor de bescherming van dieren in het bosbrandengebied. Door de bosbranden zijn al meer dan 1 miljard dieren omgekomen.

Ook in Nederland wordt geld ingezameld voor Australië. Het Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds (WNF) hadden vrijdag 1,2 miljoen euro ontvangen voor noodhulp. Beide organisaties maken het geld over aan hun zusterorganisaties in Australië.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore