Eerlijke vinder

Man vindt 43.000 dollar in kussen van tweedehands bank, geeft het terug

19 januari 2020 22:57 Aangepast: 20 januari 2020 07:19
Het kussen waar de 43.000 dollar in verstopt zat.

Een man uit de Amerikaanse staat Michigan die een tweedehands bank had gekocht voor 35 dollar bij zijn lokale kringloopwinkel, deed de ontdekking van zijn leven. In een kussen van de bank vond hij 43.000 dollar (ruim 38.000 euro). Toch twijfelde hij niet en gaf het geld terug aan de oorspronkelijke eigenaars van de bank.

De eerlijke vinder, Howard Kirby, zit volgens de eigenaar van de kringloopwinkel waar hij de bank kocht, zelf niet bijzonder ruim in de slappe was. "Hij kon het goed gebruiken. Hij heeft genoeg nodig. Maar hij kreeg een signaal van God dat 'dit niet voor hem was'", zegt winkeleigenaar Rick Merling tegen de Amerikaanse zender ABC.

Kirby ontmoette donderdag de oorspronkelijk eigenaren van de bank en gaf het geld terug. De winkel had die familie gebeld om te zeggen dat Kirby iets had gevonden dat ze 'zeker terug zouden willen'.

Blij met bank

"Ze schrokken zich wild", zegt de winkeleigenaar. De bank was van de opa van de familie, die vorig jaar overleed. De familie liet de kringloopwinkel zijn bank ophalen.

"Ik denk dat ze hoopten dat er foto's waren gevonden", zegt Merling over het belletje dat ze kregen. "Ze zullen nooit hebben gedroomd dat het geld was."

Hoewel de winkel vaker hoort dat mensen iets vinden in spullen die in zijn winkel zijn gekocht, is Kirby de eerste die echt iets terugbrengt. "Hij is al blij dat hij een bank heeft", zegt Merling. "Iemand vroeg hem: geef je het kussen ook terug? Hij antwoordde: nee, dat is een kussen van 43.000 dollar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore