Ontroerend

Echtpaar dat bijna 65 jaar samen is, sterft op dezelfde dag

19 januari 2020 21:08 Aangepast: 20 januari 2020 08:51
Harriet en Jack op hun sterfbed. Beeld © Facebook: Mike Roda

De 86-jarige Jack en de 83-jarige Harriet waren bijna 65 jaar samen, toen ze vorige week op precies dezelfde dag stierven. De bedden van de twee echtelieden waren naast elkaar geplaatst in het verzorgingshuis zodat ze elkaars hand konden vasthouden in hun laatste momenten.

Jack en Harriet Morrison waren bijna 65 jaar samen. Jack stierf als eerste in het verzorgingshuis in de buurt van het Amerikaanse St. Louis. Later die dag, op 11 januari, overleed Harriet.

Vredig

"Ik ben verdrietig", zegt Sue Wagner, een nicht van het stel dat door hen werd opgevoed, tegen de lokale krant de St. Louis Post-Dispatch. "Maar ik weet dat ze nu vredig zijn en weer samen. Het was echt een liefdesverhaal uit een boek."

Het stel leerde elkaar kennen in de bus. Ze gingen voor het eerst samen uit tijdens Halloween 1955. "Ze gingen naar een klein restaurantje en waren vanaf die dag onafscheidelijk", zegt Wagner tegen de krant. "Je zag Jack niet zonder Harriet."

Gebroken nek

De laatste jaren ging het met beiden slechter. Harriet leed aan dementie en brak haar bekken en haar heup bij een val. Jack kwam in september ook ten val en brak daarbij zijn nek. Daarna trokken ze in een verzorgingshuis. Harriet at sinds de kerstdagen niet meer. Vanaf dat moment stopte Jack ook met eten.

Op 11 januari leek het niet goed te gaan met Harriet. De staf van het verzorgingshuis zette de bedden van de echtgenoten bij elkaar. Diezelfde dag stierven ze.

Jack en Harriet op hun trouwdag. Jack en Harriet op hun trouwdag.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na 71 jaar huwelijk sterft Amerikaans echtpaar op dezelfde dag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore