Honderden kilo's

Zeven Nederlanders vast in grote cocaïnezaak België

17 januari 2020 14:56 Aangepast: 17 januari 2020 15:02
Een truck met container wordt in de haven van Antwerpen gescand op de aanwezigheid van drugs. Beeld © EPA

De Belgische politie heeft tien verdachten, onder wie zeven Nederlanders, opgepakt in een grote drugszaak. De eerste partij van 413 kilo cocaïne in een container uit de Dominicaanse Republiek werd in december onderschept in de haven van Antwerpen.

Spil in de zaak zou een 51-jarige man uit het Vlaamse Boom zijn. Hij haalde de drugs op in de haven. Eerder deze week kwam hij opnieuw een container ophalen, afkomstig uit Ecuador. De politie volgde het transport naar een loods in Bornem, waar de cocaïne werd overgeladen in twee bestelwagens.

Vuurwapens en explosieven

Speciale eenheden vielen de loods binnen en arresteerden negen mensen. De chauffeur werd later in zijn woning opgepakt. Verborgen ruimtes in de twee bestelwagens bleken in totaal 203 kilo cocaïne te bevatten. De politie vond ook wapens. Bij een huiszoeking in Genk werden vuurwapens en explosieven aangetroffen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Recordvangst in België: 126 miljoen namaaksigaretten onderschept

Naast de Nederlanders (in de leeftijd van 22 tot 45 jaar) en de chauffeur zijn twee Belgen uit Genk en Dilsen-Stokkem opgepakt. De raadkamer in Antwerpen heeft de hechtenis van negen verdachten vandaag verlengd. Over de tiende wordt volgende week beslist.

Meer transporten

De organisatie is misschien verantwoordelijk voor meer drugstransporten. Gisteren werden drie nieuwe huiszoekingen en drie aanhoudingen verricht voor een gelijksoortig drugstransport begin december. Twee mannen uit Deurne en Turnhout zitten nog vast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore