Ongemakkelijk moment

Presidentskandidaten VS ruziën na debat: 'Je noemde me een leugenaar'

16 januari 2020 05:04 Aangepast: 16 januari 2020 06:23
Kandidaten Elizabeth Warren en Bernie Sanders.

De Amerikaanse presidentskandidate Elizabeth Warren is dinsdag na afloop van het Democratische verkiezingsdebat verhaal gaan halen bij haar concurrent Bernie Sanders. Het moment werd opgevangen door microfoons op het podium.

Sanders wilde Warren een hand geven, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan vroeg een verontwaardigde Warren waarom hij haar op televisie uitmaakte voor leugenaar.

Geluid vrijgegeven

Het ongemakkelijke en ongebruikelijke moment tussen de twee Democraten, die het doorgaans goed met elkaar kunnen vinden, werd dinsdag live door CNN uitgezonden. Maar op dat moment stond het geluid niet meer aan. CNN heeft het fragment nu ook met geluid vrijgegeven.

Kijk en luister hier: 

"Volgens mij heb je mij een leugenaar genoemd op nationale tv", zegt Warren als Sanders zijn hand naar haar uitstrekt. "Weet je, laten we dit nu niet doen", reageert de 78-jarige Sanders, die er nog aan toevoegt dat zij hem juist een leugenaar noemde. "Je zei tegen me... Oké, laten we dit nu niet doen."

Bewering Warren, ontkenning Sanders

Warren zou boos zijn geweest, omdat Sanders tijdens het debat een bewering van haar tegensprak. Sanders had haar ooit verteld dat een vrouw nooit de presidentverkiezingen van Trump zal winnen, zei ze. Dat werd door Sanders ontkend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zaak tegen Trump gaat verder: aanklacht naar Senaat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore