Transgender

'We love you, mama Tutorials': coming-out Nikkie de Jager wereldnieuws

14 januari 2020 08:27 Aangepast: 14 januari 2020 11:55
Beeld © Instagram/ NikkieTutorials

Wereldnieuws is ze. YouTube-ster Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, maakte gisteravond bekend dat zij transgender is. De Nederlandse make-upvlogger is wereldberoemd en haar coming-out haalt daarom ook internationaal het nieuws.

Wie vanochtend de website van de Amerikaanse nieuwszender CNN opent, krijgt een bericht met de foto van Nikkie de Jager te zien. Dat geldt ook voor de homepage van het Braziliaanse nieuws G1.

Ook in Australië, Mexico, Canada en Duitsland worden mensen wakker met berichten over de coming-out van NikkieTutorials. De koppen zijn overal nagenoeg gelijk: bekende vlogger onthult dat ze transgender is.

Geboren in verkeerd lichaam

In een 17 minuten durende video doet de 25-jarige NikkieTutorials uitgebreid uit de doeken dat zij transgender is en geboren werd in het verkeerde lichaam. De vlogger zegt lang gewacht te hebben met het naar buiten brengen van dit nieuws, maar ze voelde dat ze nu geen keus meer had. Dat had ook met chantage te maken. "Mensen hebben me gechanteerd, omdat ze mijn verhaal wilden lekken aan de media", zegt Nikkie. "Het was doodeng om te weten dat er zulke nare mensen zijn die iemands ware zelf niet willen respecteren".

Ook vertelt NikkieTutorials in de emotionele video dat ze op haar veertiende begon met hormoonbehandelingen en dat ze op haar negentiende door het hele proces heen was. "Met dit bericht wil ik kleine Nikkies over de hele wereld inspireren die onzeker zijn, zich niet op hun plek voelen, die zich niet begrepen voelen", zegt Nikkie in de camera, terwijl ze het zichtbaar moeilijk heeft.

Buzzfeed: "Ik ben zo blij voor haar"

Juist het feit dat een beroemdheid als Nikkie met zo'n kwetsbare onthulling over haarzelf komt, maakt dat het nieuws over haar coming-out niet alleen op showbizzpagina’s terechtkomt.

Het Amerikaanse Buzzfeed schrijft dan ook op een meer persoonlijke manier over de YouTuber. In de kop zegt de schrijver van dit artikel dat hij al lange tijd fan is van Nikkie en dat hij 'zo blij is voor haar'. In het artikel zijn meerdere foto’s en video’s van NikkieTutorials te zien waarbij de tekst uit haar coming-outvideo is geplaatst. De journalist eindigt zoals hij begint, met een lofzang aan Nikkie. In hoofdletters valt te lezen "WE HOUDEN VAN JE, MAMA TUTORIALS".

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Gechanteerde NikkieTutorials onthult in video: 'Ik ben transgender'

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

NikkieTutorials overladen met positieve reacties na coming-out: 'Ik geniet enorm'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore