Ga naar de inhoud
Missie Valentijnsdag

WO II-veteraan (104) wil graag valentijnskaarten van over de hele wereld

Bill White. Beeld © Fox 40

104 jaar oud is ie inmiddels, maar Bill White zit niet achter de geraniums. De Amerikaanse marinier diende in de Tweede Wereldoorlog. En nu is hij met een hele andere missie bezig: missie Valentijnsdag.

Bill White diende 30 jaar bij de Marines, de Amerikaanse mariniers. Tijdens zijn carrière verzamelde hij talloze medailles, waaronder een Purple Heart. Dat is een medaille voor militairen die gewond raken of gedood worden in dienst van het leger.

Gesorteerd op jaar

Nu hij met pensioen is, heeft White een hobby gevonden: scrapbooken. Hij maakt plakboeken van alles wat hij heeft meegemaakt, en nog meemaakt. De plakboeken zijn allemaal netjes gesorteerd op jaar.

Voor het plakboek in 2020 heeft hij een speciale missie. Hij wil deze Valentijnsdag kaartjes van over de hele wereld verzamelen.

"Ik ga ze allemaal zorgvuldig bewaren, zoals ik alle kleine details tot nu toe verzameld heb. Het is allemaal deel van mijn persoonlijke geschiedenis", zegt hij tegen de lokale zender Fox 40.

Het scrapbooken is belangrijk voor White, vertelt hij. "Dit zorgt dat ik bezig blijf. Zo hou ik overzicht over alles wat ik heb meegemaakt, waar en wanneer."

Wil je ook een kaartje sturen? Onderaan dit artikel kun je het adres vinden.