Leugen

Prinsen Harry en William in gezamenlijke verklaring: 'Meghan is niet weggepest'

13 januari 2020 16:49 Aangepast: 13 januari 2020 17:11
Beeld © Getty Images

Prins Harry en zijn broer William ontkennen met klem dat er sprake is van pestgedrag van William (37) tegen Meghan. "Een leugen", noemen de broers dat gerucht in een gezamenlijke verklaring.

Vorige week werd bekend dat Harry (35) en Meghan (38) een stap terug willen doen als leden van het Britse koningshuis. De geruchtenmolen draait sindsdien overuren. Volgens de Britse krant The Times zou het pestgedrag van William de spreekwoordelijke druppel zijn geweest voor Meghan. "Het werkt niet meer voor mij", zou de hertogin hebben gezegd tegen haar man.

Onwaar, schadelijk en aanstootgevend

Nu ontkennen Harry en William dat er sprake is van een kloof. In een verklaring noemen zij het verhaal van The Times onwaar, schadelijk en aanstootgevend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle ogen op familieberaad koningin Elizabeth en prins Harry

De crisis in de koninklijke familie wordt vandaag besproken op het landgoed van koningin Elizabeth. Tijdens het familieberaad zal onder meer worden besproken of Harry en Meghan hun koninklijke titels mogen behouden. Ook over de financiële toelage en eventuele commerciële activiteiten zal worden gesproken.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Harry en Meghan doen stap terug als leden Brits koningshuis

Relatie onder hoogspanning

Het lijkt erop dat er flinke onenigheid is tussen William en Harry, zegt correspondent Anne Saenen. "Ze waren vroeger heel hecht, maar hun relatie staat nu onder hoogspanning."

Saenen noemt de situatie in het Britse koningshuis 'ongeëvenaard'. "Er is sprake van een behoorlijke crisis. Dit gaat over de toekomst van het koningshuis", zegt ze. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Topoverleg Britse royals: 'Toekomst koningshuis staat op het spel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore