Emotioneel weerzien

Jongetje (6) geneest van kanker en krijgt staande ovatie van klasgenoten

11 januari 2020 17:58
Beeld © Getty Images

Een emotioneel weerzien op een basisschool in de Amerikaanse staat Ohio. De 6-jarige John Oliver genas van leukemie en kreeg op zijn eerste schooldag terug een staande ovatie van zijn klasgenoten.

Het jongetje vocht drie jaar lang tegen de ziekte en kreeg twee dagen na kerst zijn laatste chemo. Toen hij na de vakantie terugkeerde op school, begroetten zijn leraren en klasgenoten hem met luid gejuich en applaus terwijl hij door de gang liep.

"Het was zwaar om hem een tijdje te missen en de klas was heel blij om hem weer terug te zien", vertelt schooldirecteur Patrick Gannon van de St. Helen Catholic School in Newbury tegen nieuwszender Fox.

Acute leukemie

John werd in 2016 gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie, toen hij drie jaar oud was. Hij had drie jaar lang een poortkatheter (een implanteerbaar hulpmiddel waarmee artsen gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot grote, diep gelegen aders), waardoor hij geen fysieke activiteiten kon doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Russische top-oncoloog filmde tot aan zijn dood over eigen kanker

"Het was moeilijk voor hem om achterover te leunen tijdens de gymles", vertelt zijn vader John Zippay. Nu krijgt het jongetje eindelijk de kans om echt kind te zijn. "Dat wil je voor je kind. Om vies te worden tijdens het buitenspelen en plezier te hebben", zegt moeder Megan Zippay.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore