Vliegtuigcrash Iran

Man mist door ticketfout Oekraïense rampvlucht, zijn vrouw zat wel aan boord

09 januari 2020 10:22 Aangepast: 10 januari 2020 12:16
Facebook Mohsen Ahmadipour

De Canadees Mohsen Ahmadipour nam gisteren afscheid van zijn vrouw op het vliegveld van Teheran, zonder te weten dat hij haar nooit meer terug zou zien. Door een ongeldig ticket kon hij zelf niet op de vlucht naar Oekraïne stappen. Zijn vrouw wel. Zij kwam om toen het toestel crashte, hij ontsnapte aan de dood.

De Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines stortte gisteren vlak na vertrek in Iran neer. Alle 176 inzittenden kwamen om het leven, zo ook Roja Azadian (43).

Familiebezoek

Het Canadese echtpaar, sinds 2014 getrouwd, was in Iran om hun families te bezoeken. Voor de terugreis hadden ze een vlucht geboekt via Oekraïne. Een populaire vliegroute voor reizigers tussen Iran en Canada.

Mohsen en zijn vrouw. Mohsen en zijn vrouw.

Op het vliegveld kwamen ze erachter dat het ticket van Mohsen niet langer geldig was. Eerder bleek hij een deel van zijn vlucht te hebben geannuleerd. Hij ging ervan uit dat hij zijn ticket voor zijn reis naar Canada gewoon kon gebruiken, maar dat was niet zo.

Wachten in de vertrekhal

Mohsen besloot om op het vliegveld te wachten op een andere vlucht. Hij beloofde zijn vrouw zo snel mogelijk haar kant op te komen. Roja stapte wel aan boord van de Boeing 737-800. Wachtend in de vertrekhal hoorde hij het vreselijke nieuws: het vliegtuig was enkele minuten na het opstijgen, neergestort. Alle inzittenden kwamen om het leven, ook zijn Roja.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Experts betwijfelen oorzaak neerstorten vliegtuig Iran: 'Dit kun je nog niet weten'

Ze is één van de 63 Canadezen die bij de crash om het leven kwamen. Aan boord zaten verder voornamelijk Iraniërs, maar ook Zweden, Oekraïners, Afghanen, Britten en Duitsers. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. Het ongeluk lijkt geen verband te houden met de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten.

'Dit is een drama voor de hele wereld'

Op de luchthaven van Kiev in Oekraïne leggen mensen bloemen neer voor de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Iran.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore