Tweelingloterij

Vrouw bevalt twee keer in een jaar van tweeling

08 januari 2020 08:31 Aangepast: 08 januari 2020 08:41
Moeder Alexzandria met één van haar twee tweelingen. Beeld © Screenshot YouTube.

Een Amerikaanse vrouw uit Florida is twee keer in één jaar bevallen van een tweeling. De twee tweelingen werden in 2019 geboren, tien maanden na elkaar.

Moeder Alexzandria Wolliston kan het nauwelijks geloven dat ze in 2019 twee keer is bevallen van een tweeling, zegt ze in een interview met CNN.

Weer zwanger

De eerste tweeling werd in maart 2019 geboren. Het waren jongens: Mark en Malakhi. Twee maanden later bleek de vrouw opnieuw zwanger en jawel: wéér van een tweeling. En weer twee jongens: Kaleb en Kaylen werden afgelopen 27 december geboren.

Moeder Alexzandria voelt zich zeer 'gezegend'. "Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen krijgen. Twee tweelingen in een jaar; hoe gek is dat?" 

Overigens heeft de Amerikaanse al een 3-jarige dochter. 

Zit in de familie

Het krijgen van tweelingen zit bij haar in de familie. Alexzandria ontdekte dat haar beide oma's een tweeling hebben verloren tijdens de geboorte. "Dat was een groot verdriet, dat nu weer opgevuld mag worden met mijn jongens. Ik zie dat als een dankbaar cadeau."

De laatste tweeling werd veel te vroeg geboren, daarom moesten de kinderen nog een tijd in het ziekenhuis liggen. Deze week mochten Kaleb en Kaylen weer naar huis: daar staan nu vier wiegjes.

Na de bevallingen is het wel duidelijk voor moeder Alexzandria: ze is niet van plan om opnieuw zwanger te worden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore