Ga naar de inhoud
Bosbranden

Schokkende foto van verbrande baby-kangoeroe in Australië gaat de wereld over

Fotograaf Brad Fleet maakte deze indrukwekkende foto. Beeld © Brad Fleet / The Advertiser

De gevolgen van de bosbranden in Australië zijn enorm, voor mens en dier. Dat is ook goed in beeld gebracht door fotograaf Brad Fleet. Hij legde een baby-kangoeroe vast die het slachtoffer werd van de branden.

Fleet deelde zijn foto op Instagram. In de tekst erbij schrijft hij: "Het voelt alsof Australië in brand staat." Fleet is fotograaf voor de krant The Advertiser. 

De foto wordt massaal gedeeld, onder meer op accounts die vragen om donaties voor de wederopbouw in Australië. Er zijn al maanden bosbranden in het land. Duizenden mensen zijn op de vlucht.

'Mijn opa overleed ooit in dat huis'

01:49
Veel mensen konden maar net op tijd vluchten voor de branden. Ze hebben niets meer.

Tot nu toe is al 8,4 miljoen hectare bos verwoest en zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen. Geschat wordt dat al zo'n 480 miljoen dieren zijn omgekomen, waaronder kangoeroes, wallabies en vogels zoals de kookaburra.

Rode
Lees ook:
Rode Kruis opent giro 5125 voor slachtoffers bosbranden Australië

In een belangrijk leefgebied van koala's in de oosthoek van het land is naar schatting een derde van de populatie omgekomen in de vlammen. Dat komt alleen daar al neer op zo’n 8400 dieren.

WNF en Rode Kruis

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een inzamelingsactie begonnen voor noodhulp aan dieren die worden getroffen door de bosbranden in Australië.

Gisteren werd bekend dat het Rode Kruis in Nederland een gironummer heeft geopend voor hulp aan de getroffen gebieden. Doneren kan behalve via Giro 5125 ook via IBAN NL02 INGB 0000 0051 25 of een button op de site.

Hartverscheurende beelden van verbrande dieren

00:43
Mensen én dieren zijn het slachtoffer van de bosbranden.
Instagram
Lees ook:
Instagram blokkeert naaktmodel dat geld voor Australië inzamelt