Valiumverkrachter

Nederlandse serieverkrachter loopt nu in Bulgarije tegen de lamp

06 januari 2020 20:15 Aangepast: 13 januari 2020 15:34
Foto ter illustratie.

De Nederlandse zedendelinquent Johan S. is in de Bulgaarse hoofdstad Sofia aangehouden op verdenking van verkrachting. S., met de bijnaam de 'valiumverkrachter', heeft in Nederland al een gevangenisstraf van ruim vijf jaar uitgezeten voor een reeks verkrachtingen.

Volgens lokale media pikte de Nederlander op eerste kerstdag in een café in Sofia een 32-jarige vrouw op en nam haar mee naar zijn huis. Daar zou hij een verdovend middel in haar drankje hebben gedaan en haar hebben verkracht.

De Bulgaarse politie bevestigt de aanhouding, maar geeft verder geen informatie. De rechtbank in Sofia heeft S. huisarrest opgelegd en hij mag Bulgarije niet verlaten.

Valiumverkrachter

S. wordt de 'valiumverkrachter' genoemd omdat hij in 2006 meerdere vrouwen had verkracht nadat hij hen had bedwelmd met valium. Het Openbaar Ministerie verstuurde destijds een opsporingsbericht waarin hij met naam en toenaam werd genoemd en verspreidde zijn foto.

Uiteindelijk werd S. in Brazilië aangehouden. De rechtbank in Den Haag veroordeelde hem in 2009 voor twee verkrachtingen tot tien jaar celstraf. In hoger beroep werd dat verlaagd naar vijf jaar en acht maanden.

Het is niet de eerste keer dat S. na zijn celstraf nieuwe verdenkingen van seksueel misbruik kreeg. In 2014 raakte S. in opspraak, toen een vrouw op Malta hem beschuldigde van verkrachting. Ook twee jaar later werd S. in Barcelona opgepakt voor een verkrachting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Valiumverkrachter: Ik ben afgeperst en onschuldig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore