90.000 gered

Familie Steve Irwin redt tienduizenden dieren van Australische bosbranden

05 januari 2020 19:14 Aangepast: 05 januari 2020 19:17
Een vogelbekdier dat werd gered. Beeld © Robert Irwin

De familie van dierenbeschermer Steve Irwin zet zijn erfenis voort. In hun Wildlife-ziekenhuis redden Irwins familieleden, onder wie dochter Bindi, al meer dan 90.000 dieren. Velen raakten gewond bij de Australische bosbranden.

"Mijn hart breekt voor de mensen en dieren die zoveel verloren bij de verwoestende bosbranden", schrijft Irwins 21-jarige dochter Bindi op Instagram. Ze is samen met haar familie eigenaar van de dierentuin Australia Zoo en het Australia Zoo Wildlife Hospital.

'Crocodile Hunter'

De dierentuin was van natuurbeschermer Steve Irwin en zijn vrouw Terri. Irwin was onder meer bekend als de 'Crocodile Hunter' en stierf in 2006 nadat een pijlstaartrog hem stak voor de noordkust van Australië.

Zijn familie zet zijn erfenis voort. Het Wildlife Hospital is 'drukker dan ooit', vertelt Bindi in haar Insta-post. Onlangs nog werden honderden vleermuizen naar het ziekenhuis gebracht. De vleermuizen verbleven in een dieropvangcentrum dat werd geëvacueerd vanwege de naderende bosbranden.

'Wildlife warriors'

Bindi's ouders hebben het ziekenhuis opgedragen aan haar grootmoeder. "We zullen haar blijven eren door 'Wildlife Warriors' te zijn en zoveel levens te redden als we kunnen."

Dat lukt niet altijd. De milieuactivist en natuurbeschermer deelde dit weekend een Instagrampost met een afbeelding van Blossom: een buideldier dat stierf nadat hij was gered van de bosbranden in Queensland. "Dit mooie meisje redde het niet, ondanks al het harde werk om haar leven te redden."

Blossom is een van de vele dieren die doodgingen door de bosbranden. Bijna één derde van de koala's in deelstaat New South Wales stierf, schrijft CNN

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Steve Irwin: 'Ik ga mijn vader enorm missen op bruiloft'

Vogelbekdier Ollie

Er was ook goed nieuws: Ollie, een vogelbekdier, werd wel gered. Hij was patiënt nummer 90.000 in het ziekenhuis en wordt 24 uur per dag verzorgd, zo schrijft Bindi's broer Robert Irwin op Instagram.

De bosbranden in Australië treffen niet alleen dieren. Ten minste 24 mensen kwamen om. Alleen al in de staat New South Wales zijn meer dan 1.300 huizen verwoest.

Hartverscheurende beelden van verbrande dieren door bosbranden Australië:

Al maanden woeden er hevige bosbranden in Australië. Door extreem hoge temperaturen en harde wind greep het vuur dit weekend nog sneller om zich heen. Veel dieren konden niet op tijd vluchten en zijn verbrand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore