Dennis 2000-2019

Dieven laten urn met as Zweedse jongen achter langs snelweg op Cyprus

30 december 2019 11:42 Aangepast: 30 december 2019 11:44
Urn van Dennis Beeld © Politie Cyprus

De urn van de overleden Dennis uit Zweden is terecht. Het doosje met zijn as werd vorige week gestolen op Cyprus. De ouders van Dennis deden meerdere oproepen om het doosje terug te krijgen. Met succes: de dieven hebben de urn achtergelaten langs de snelweg.

De ouders van Dennis waren afgereisd naar Cyprus om de as van hun 19-jarige zoon uit te strooien. Eind vorige week werd het doosje uit hun huurauto gestolen toen ze aan het eten waren bij een restaurant. Ook werden hun koffers en 200 euro gestolen. 

'De dief is een goede man' 

Gisteravond werd het houten kistje met de inscriptie 'Dennis 2000-2019' teruggevonden. De politie vond het langs de snelweg. 

De moeder van Dennis deelt haar geluk en dankbaarheid op Facebook. "De dief heeft het doosje teruggebracht. Hij is een goede man, dat voel ik."   

Volgens de Cyprus Mail heeft de politie twee mensen gearresteerd, een 35-jarige vrouw en een 44-jarige man. Ze moeten vandaag voor de rechter verschijnen. De as van Dennis zal nadat het onderzoek is voltooid, worden overgedragen aan de familie. 

Emotionele oproep

In de krant deed de moeder van Dennis eerder deze week een emotionele oproep om haar zoon terug te krijgen: "Help ons alsjeblieft. De dief hoeft de rest van onze spullen niet terug te geven, alleen het doosje." 

De politie had een foto vrijgegeven van de urn met de tekst 'Dennis 2000-2019'. De familie bood een beloning van € 200 voor de terugkeer van de as.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zweeds echtpaar zoekt gestolen urn van overleden zoon

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore