'Dennis 2000 - 2019'

Zweeds echtpaar zoekt gestolen urn van overleden zoon

28 december 2019 14:03 Aangepast: 28 december 2019 14:47
Urn van Dennis Beeld © Politie Cyprus

Een opmerkelijke oproep van de politie in Cyprus. Ze zoeken een doosje met het opschrift 'Dennis 2000 - 2019'. In het gestolen doosje zit de as van de Zweedse Dennis, die dit jaar overleed.

De ouders van de overleden Dennis waren op vakantie in Cyprus, toen het houten doosje uit hun huurauto werd gestolen. Het zat in één van de drie koffers die door de dieven werden meegenomen, meldt de politie.

Ruit ingeslagen

In de twintig minuten dat het echtpaar in een restaurant aan het eten was, werd er in hun auto ingebroken. De dieven sloegen de ruit aan de passagierskant van de auto in en grepen de koffers. Daar zat ook 200 euro in.

De politie heeft een foto vrijgegeven van het houten doosje waar de as in zit. Op het doosje staat de inscriptie 'Dennis 2000 - 2019'. De Cypriotische politie vraagt getuigen zich te melden.  

De ouders hadden de as van hun zoon bij zich om uit te strooien op het eiland. Dat zegt zijn moeder tegen een Cypriotische krant. "Ik wil de as van mijn zoon terug. Iedereen moet horen wat er is gebeurd. Misschien brengt de dief het doosje dan terug. Misschien heeft-ie wel gevoel."

Ze doet in de krant een emotionele oproep. "Help ons alsjeblieft. De dief hoeft de rest van onze spullen niet terug te geven, alleen het doosje."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore