'Beste ooit!'

Uitgedroogde koala vraagt en krijgt hulp van Australische fietser

27 december 2019 21:50 Aangepast: 29 december 2019 09:05
Anna Heuseler geeft de koala wat te drinken. Beeld © Instagram/Anna Heuseler

Een fietser heeft in de buurt van het Australische Adelaide een uitgedroogde koala gered. Het dier zat volgens Anna Heuseler een beetje verward midden op de weg en leek om hulp te vragen toen ze voorbij fietste.

Ze stopte om het dier wat te drinken te geven. De koala bleek inderdaad enorme dorst te hebben en begon meteen te drinken.

Australië gaat op dit moment gebukt onder een hittegolf en enorme bosbranden. Het vuur heeft al zeker 9000 koala's het leven gekost, schatten experts. Dat is ongeveer een derde van de totale populatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koala's beter beschermd tegen bosbranden Australië

Heuseler schrijft bij haar post op Instagram: "De koala kwam recht op me aflopen terwijl ik afstapte en hij klom zo tegen mijn fiets op terwijl ik hem water gaf. Dit is het beste wat me ooit tijdens een fietsritje is overkomen!"

Het dier nam grote slokken uit de waterfles waaruit de Australische hem liet drinken. Door de branden zijn dieren voortdurend op zoek naar eten en drinken, omdat hun normale voedingsbronnen niet bereikbaar of opgebrand zijn.

480 miljoen dieren

De branden woeden sinds september. Sindsdien is 5 miljoen hectare natuur in vlammen opgegaan, zijn acht mensen om het leven gekomen en hebben de vlammen mogelijk aan 480 miljoen dieren het leven gekost, zeggen ecologen volgens The Times.

Australische vrouw redt koala uit zinderende vuurzee

Gelukkig kon deze koala in New South Wales uit de vlammenzee gered worden dankzij een oplettende voorbijganger.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore