Bloedinfectie

Redding Thaise voetballertjes wordt marinier na 1,5 jaar fataal

27 december 2019 19:48 Aangepast: 27 december 2019 19:54
Beeld van de redding, begin juli 2018. Beeld © Royal Thai Navy/ANP

Een bloedinfectie die een Thaise marinier opliep bij de redding van het voetbalteam uit de ondergelopen grot, is hem anderhalf jaar later fataal geworden.

Beiret Bureerak werd behandeld voor de infectie, maar zijn gezondheid werd steeds slechter. Hij overleed vandaag, meldt de Thaise marine weten.

Tweede die overlijdt

Bureerak is de tweede die overlijdt na deelname aan de reddingsactie. Tijdens de operatie zelf kwam Saman Kuman om het leven, hij was als duiker van het leger bij de redding betrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

17 dagen opgesloten in een Thaise grot: dit gebeurde er van dag tot dag

Op 23 juni 2018 was een voetbalteam van twaalf jongens en hun trainer de grotten van Tham Luang in de Thaise provincie Chiang Rai aan het verkennen. Het stelsel liep onder water door de hevige regenval en het team kon geen kant meer op.

Water via de rotsen

Ze hielden zich in leven met water dat via de rotsen naar binnen druppelde. Pas na zeventien dagen kon de ploeg bevrijd worden door een team van negentig mariniers, legerpersoneel en vrijwilligers.

Afgelopen november ging de grot weer open voor het publiek.

Gejuich en gedans na redding jongens uit grot

"Het was Mission Possible voor Team Thailand!" Na ruim twee weken zijn alle Thaise jongens en hun voetbalcoach gered uit een ondergelopen grot. Dat werd natuurlijk flink gevierd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore