'Ze was kalm'

Britse moeder zat te bidden tijdens reanimatie voor verdronken man en kinderen

25 december 2019 21:35 Aangepast: 25 december 2019 22:02
De receptie van Club La Costa World waar het gezin verbleef. Beeld © Screenshot Google Maps

De Britse vrouw wier man en twee kinderen gisteren verdronken was erg kalm, volgens een ooggetuige. Die vertelt aan The Sun dat de moeder zat te bidden terwijl anderen haar echtgenoot, dochter en zoon reanimeerden.

Het zuiden van Spanje was de dag voor kerst het toneel van een drama. Aan de Costa del Sol kwam een 9-jarig meisje waarschijnlijk vast te zitten in de pomp van een zwembad in het resort waar ze met haar familie logeerde. Vervolgens probeerden het 16-jarige broertje en de 52-jarige vader haar te redden. Tevergeefs en het drietal verdronk.

'Gestopt met reanimeren'

Ooggetuige Josias Fletchman vertelt aan de krant dat de moeder zat te bidden dat hun harten weer zouden gaan kloppen. Ze deed dat volgens de Brit terwijl ze haar geliefden aanraakte. "Ze was kalm en ging nog door met bidden toen de hulpdiensten al gestopt waren met reanimeren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader, dochter en zoon van Brits gezin verdronken in Spaans zwembad

Fletchman gaat verder: "Ze heeft het maximale uit haar geloof gehaald. Ik was haar man aan het reanimeren, maar ik ben ook gelovig, dus ik bad met haar mee. Door haar houding kreeg ik ook meer kracht, maar het mocht helaas niet baten."

'Niet uit mijn hoofd'

Een andere ooggetuige, de Noorse Eni Raja, vertelt volgens de krant dat er drie lichamen lagen met witte doeken er overheen. "Ze lagen bij het zwembad en de blote voet van de man stak er van onderuit. De moeder was aan het huilen. Ik kan dat beeld niet uit mijn hoofd krijgen."

Het zwembad in de tuin, met een duikplank. Het zwembad in de tuin, met een duikplank.

De moeder en een ander kind zijn de enige twee leden van het gezin die de dramatische dag hebben overleefd. Ze krijgen bijstand van speciale hulpverleners.

Volgens werknemers van het resort waar de familie verbleef was er niks mis met het zwembad of de pomp. De politie laat op zijn beurt weten alle opties open te houden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore