'In zee verdwenen'

Politie Nieuw-Zeeland stopt zoektocht naar vermisten vulkaanuitbarsting

24 december 2019 05:16 Aangepast: 24 december 2019 05:27
Vorige week werd er op White Island nog gezocht naar vermisten. Beeld © EPA

De politie in Nieuw-Zeeland heeft de zoektocht naar de twee vermisten die na de vulkaanuitbarsting op White Island achterbleven opgegeven. Waarschijnlijk zijn de lichamen van de twee in zee verdwenen.

Het gaat om de 40-jarige Nieuw-Zeelandse reisgids Hayden Bryan Marshall-Inman en de 17-jarige Australische Winona Langford.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dodental vulkaanramp Nieuw-Zeeland stijgt naar 19

Zoekactie mocht niet baten

Tot vandaag werd nog naar hen gezocht, maar 'ondanks een uitgebreide zoekactie langs de kust van White Island' zijn ze niet gevonden. Ook zijn er geen voorwerpen teruggevonden.

Artikel gaat verder onder de video. 

Reddingswerkers zochten naar overlevenden na vulkaanuitbarsting

Een reddingsploeg filmde de vlucht naar White Island in Nieuw-Zeeland. Na de grote uitbarsting zochten ze rond de nog steeds actieve vulkaan naar overlevenden.

Dodental opgelopen naar 19

Het dodental van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland staat daarmee officieel op 19. Gisteren maakte de familie van een Amerikaanse vrouw uit Atlanta bekend dat zij aan ernstige brandwonden was overleden in een ziekenhuis in Auckland.

Ernstige brandwonden

Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen aanwezig op het vulkanische eiland, 13 van hen kwamen onmiddellijk om het leven. Zo’n 30 mensen werden met ernstige brandwonden opgenomen in ziekenhuizen.

De locatie van White Island, waar de vulkaanuitbarsting plaatsvond. De locatie van White Island, waar de vulkaanuitbarsting plaatsvond.

Geborgen lichamen

Vorige week wist een team van het Nieuw-Zeelandse leger de lichamen van zes achtergebleven slachtoffers terug te halen.

Hoewel de politie de zoekactie heeft gestaakt, belooft het korps opnieuw in actie te komen als er nieuwe informatie aan het licht komt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minuut stilte voor slachtoffers Nieuw-Zeelandse vulkaaneruptie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore