Bekend tegen buren

Nederlander (57) in Indonesië opgepakt voor moord

23 december 2019 21:19 Aangepast: 23 december 2019 21:20
archieffoto Beeld © EPA

Een Nederlandse man van 57 is gearresteerd in verband met de dood van een 42-jarige Indonesische vrouw op Oost-Java. Dat schrijven Indonesische kranten. Het slachtoffer, Nur Hofiani, werd dood gevonden in het huis van de Nederlander. De Nederlander zou tegenover buren de moord hebben bekend.

Buren zeggen tegen de Indonesia Expat dat de vrouw zondagavond rond middernacht naar het huis van de Nederlander kwam. Hij zou naar verluidt vaker vrouwen naar zijn huis laten komen.

De misdaad kwam aan het licht toen de man zijn buren vroeg om hem te helpen het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Tegen hen zou hij ook hebben gezegd dat hij haar had gedood. Zijn buren waarschuwden direct de politie.

Motief

Agenten arresteerden de Nederlander in het ziekenhuis. Ze doen verder onderzoek naar de dood van de vrouw en het motief. "We hebben de vermoedelijke dader vastgezet. We onderzoeken verder het motief, en of het opzettelijk was of niet", zegt een agent tegen een lokale krant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

56-jarige Nederlander opgepakt in Panamá

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil alleen bevestigen dat er een 57-jarige Nederlandse man is gearresteerd en dat hij consulaire bijstand krijgt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore