Nog 9 in kritische toestand

Dodental vulkaanramp Nieuw-Zeeland stijgt naar 19

23 december 2019 04:44 Aangepast: 23 december 2019 04:50
Bezoeker Michael Schade maakte deze foto tijdens de uitbarsting. Beeld © AFP / Michael Schade

Het dodental van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland begin deze maand is gestegen naar 19. Vannacht overleed een van de slachtoffers met ernstige brandwonden in een ziekenhuis in Auckland. De naam en nationaliteit van het slachtoffer zijn niet bekend gemaakt.

Onder de 19 doden zijn twee personen van wie het lichaam niet is gevonden. De autoriteiten gaan ervan uit dat hun lichamen zijn weggespoeld.

Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen aanwezig op het vulkanische eiland, 13 van hen kwamen onmiddellijk om het leven. Zo’n 30 mensen werden met ernstige brandwonden opgenomen in ziekenhuizen.

Nog 25 in ziekenhuizen

Dertien slachtoffers worden nog behandeld in Nieuw-Zeelandse ziekenhuizen. Negen van hen verkeren in kritische toestand meldt het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid. Nog eens dertien patiënten zijn naar Australië overgebracht, een van hen overleed na aankomst.

Veel doden en gewonden waren Australische toeristen die een cruise maakten met het Royal Caribbean cruiseschip Ovation of the Seas.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minuut stilte voor slachtoffers Nieuw-Zeelandse vulkaaneruptie

Donaties

Van over de gehele wereld stromen er donaties binnen voor de slachtoffers. Meer dan 200 duizend euro is gestort via inzamelingssites zoals Givealittle en Gofundme.

Meer dan 2400 mensen hebben geld gestort voor de Nieuw-Zeelandse gids Jake Milbank die op 80 procent van zijn lichaam brandwonden opliep. Op de dag van de vulkaanuitbarsting vierde hij zijn negentiende verjaardag

Jake Millband Jake Millband
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore