Sommigen in kritieke toestand

Gewonden door gigantische kettingbotsing in VS met 63 auto's

22 december 2019 22:54 Aangepast: 22 december 2019 23:27
Hulpdiensten staan op de auto's om mensen te bevrijden. Beeld © York-Poquoson Sheriff's Office.

Tientallen inzittenden zijn gewond geraakt toen maar dan zestig auto's op elkaar botsten op een snelweg in de Amerikaanse staat Virginia. Sommigen van hen zijn in kritiek toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Het enorme ongeluk gebeurde vanochtend even voor acht uur op snelweg 64 in de buurt van de stad Williamsburg in het oosten van Amerika.

Mist en ijs

Volgens de hulpdiensten was de oorzaak van de kettingbotsing waarschijnlijk plotselinge dichte mist samen met ijsvorming op een brug. De botsing zorgde ervoor dat verkeer in beide richtingen niet meer mogelijk was.

Op foto's van de plek van het ongeluk zijn brandweermannen te zien bovenop verwrongen blik. Ze zijn in de weer met staalsnijmachines om inzittenden uit hun benarde positie te redden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enorme kettingbotsing in Duitsland: meer dan 50 auto's op elkaar

Ivan en zijn vrouw

Enkele betrokken zijn Ivan Levy en zijn vrouw, die in twee auto's onderweg zijn naar hun werk in Williamsburg als ze plotseling de dichte mist inrijden. Ivan vermindert snelheid en doet zijn knipperlampen aan. "Het volgende wat ik zag waren allemaal auto's die tegen elkaar aanreden", zegt Levy tegen persbureau AP.

Levy kan op tijd stoppen, maar zijn vrouw niet. Ze belt hem vrijwel direct na de botsing. "Het was zo eng", zegt Alena Levy. Ze raakt gewond en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen vallen mee en ze mag het ziekenhuis snel weer verlaten.

35 gewonden

In totaal zijn er 63 auto's betrokken bij het ongeluk. 35 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van hun verwondingen. Een onbekend aantal daarvan bevond zich in kritieke toestand.

De hulpdiensten waren nog uren bezig om de weg schoon te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enorme kettingbotsing op A12: 25 auto's op elkaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore