Drie jaar na aanslag

Berlijnse kerstmarkt ontruimd wegens verdachte mannen

21 december 2019 21:49 Aangepast: 21 december 2019 23:24
De kerstmarkt in Berlijn eerder deze week Beeld © EPA

De politie van Berlijn heeft een kerstmarkt ontruimd vanwege twee verdachte mannen. De twee werden opgemerkt door hun gedrag.

Eerder was melding gemaakt van een mogelijk verdacht object. Dezelfde kerstmarkt op de Breitscheidplatz was drie jaar geleden het toneel van een fatale terroristische aanslag.

Agenten hadden het vermoeden dat een van de mannen op grond van een aanhoudingsbevel werd gezocht. Een politiewoordvoerster noemde de gelijkenis van de naam als de reden. Maar dat bleek niet het geval, er zijn geen arrestaties verricht.

Gezien de locatie, waar drie jaar geleden een terroristische aanslag plaatsvond waarbij twaalf doden vielen, 'reageerde de politie gevoelig', zei een andere woordvoerder van de politie. Daarom werd de plaats ontruimd. De politie zei dat 350 agenten en speurhonden ter plaatse waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kerstmarktterrorist Amri nam selfie voor woning van Angela Merkel

Op dezelfde kerstmarkt reed de Tunesiër Anis Amri in 2016 met een vrachtwagen op bezoekers in. Behalve twaalf doden vielen er tientallen gewonden. De Italiaanse politie schoot hem vervolgens dood nadat hij Duitsland was ontvlucht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore