Seksschandaal

Canadese Prince Andrew High School wil andere naam

18 december 2019 20:16
De Britse prins Andrew Beeld © ANP

Een Canadese school die naar de Britse prins Andrew is vernoemd, overweegt van naam te veranderen. De prins raakte in opspraak vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik en zijn banden met miljardair Jeffrey Epstein.

"Er zijn mensen die vinden dat de naam niet langer overeenkomt met de waarden van de gemeenschap. Ze zijn boos", zegt rector Brad McGowan van de Prince Andrew High School in Dartmouth tegen CTV News

Ook tegenstanders

De school opende zijn deuren in 1960 en draagt sindsdien de nu omstreden naam. Vanwege die lange geschiedenis is niet iedereen voorstander van een naamswijziging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Andrew legt definitief al zijn taken neer

"Ik ben me ervan bewust dat aan beide kanten emoties zullen zijn en dat mensen zullen zeggen dat dit al zestig jaar de naam van de school is en dat het belangrijk is dat het zo blijft", zegt McGowan.

De rector wil volgend jaar de knoop doorhakken.

Minderjarige meisjes

Prins Andrew zou deel hebben uitgemaakt van een netwerk van machtige mannen die, via de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, gebruikmaakten van jonge, soms minderjarige meisjes. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Andrew: de 'playboyprins' die te ver ging

Prins Andrew werd bedolven onder kritiek omdat hij de beschuldigingen altijd is blijven ontkennen. Ook in zijn interview met de BBC, dat ertoe leidde dat hij al zijn publieke functies neerlegde, ontkende hij de aantijgingen.

Jeffrey Epstein pleegde op 10 augustus zelfmoord in zijn gevangeniscel. Een maand eerder was de Amerikaanse zakenman gearresteerd en beschuldigd van seksuele handel in minderjarigen in Florida en New York.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore