Meer tijd nodig

'Geef mijn zoon een kans!' Britse ouders willen dat beademing baby aan blijft

17 december 2019 02:36 Aangepast: 17 december 2019 09:57
Midrar en zijn ouders.

Mag de beademingsapparatuur van de 3 maanden oude Midrar worden uitgeschakeld? Het ziekenhuis wil dat doen, omdat het jongetje geen kans heeft op overleven. Zijn ouders doen er alles aan om dat te voorkomen.

Midrar Ali werd drie maanden geleden geboren in St Mary's Hospital in de Britse stad Manchester. Tot zijn geboorte leek alles in orde, maar toen ging het mis, schrijft de Daily Mail.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouders baby Charlie: 'Onze prachtige, kleine jongen is overleden'

Volgens de vader kwam de navelstreng van het jongetje als eerste naar buiten bij de geboorte. "Toen hij naar buiten kwam, hebben ze hem gereanimeerd. Na acht minuten hoorden ze zijn hart kloppen", vertelt hij aan de krant.

Vinger bewogen

Midrar lag toen in coma en is naar de intensive care gebracht. Volgens de vader was er na 43 dagen vooruitgang. "We hebben video's waarop te zien is dat hij zijn vinger beweegt en hij reageert als we onze handen op zijn borst leggen."

Maar volgens artsen zal de jongen nooit herstellen van de complicaties bij de geboorte. Het is daarom beter om de beademingsapparatuur uit te schakelen de jongen een humane dood te laten sterven.

'Meer tijd nodig'

Het ziekenhuis heeft bij de rechter en verzoek ingediend om de apparatuur uit te schakelen. De ouders willen dat absoluut voorkomen. "We zullen er nooit mee instemmen om het leven van onze zoon te beëindigen."

Volgens de vader heeft Midrar 'alleen wat meer tijd nodig'. "Ze moeten Midrar een kans geven. Het ziekenhuis zegt alleen maar dat er geen hoop is, dat hij hersendood is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Amerikaanse arts gaf ouders baby Charlie valse hoop'

De zaak doet denken aan die van die andere Britse baby, Charlie Gard. Die was maandenlang het middelpunt van een juridische strijd. Zijn ouders probeerden via de rechter een behandeling voor hun zoon af te dwingen. Uiteindelijk gaven ze de strijd op, waarna Charlie overleed.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore