Eigen schuld

Domme dief loopt tegen lamp nadat hij stoer poseert op Facebook

15 december 2019 22:07 Aangepast: 15 december 2019 23:07
Bankmedewerker Arlando Henderson (29) Beeld © Facebook

Een 29-jarige Amerikaanse bankmedewerker dacht slim te zijn door stiekem geld te stelen uit de kluis. Minder slim was dat hij vervolgens stoer poseerde met zijn buit op Facebook en Instagram, waardoor de politie hem kon oppakken.

De 29-jarige Arlando Henderson werkte als bankmedewerker bij de Amerikaanse bank Wells Fargo in de staat North Carolina. Zijn taak was juist om de kluis te bewaken, maar de man begon de afgelopen tijd geld te stelen dat door klanten was gestort.

In het begin jatte hij enkele tientjes. Maar omdat het niet opviel ging het van kwaad tot erger, melden Amerikaanse media. 

Arresteren

Vorige week wist de politie de man te arresteren. Hij wordt er van verdacht ruim 88.000 dollar van de bank te hebben gestolen. Het afgelopen jaar zou hij 18 keer geld hebben gestolen uit de bankkluis.

Hij graaide een keer, meer dan 13.000 dollar uit de kluis. 

Henderson zette foto's van zijn buit op Facebook en Instagram. Henderson zette foto's van zijn buit op Facebook en Instagram.

Op het spoor

Hoe de politie hem op het spoor is gekomen? De bankrover liet zichzelf meerdere keren met stapels bankbiljetten en dikke auto's fotograferen en zette die foto's op Facebook en Instagram. 

Na wat speurwerk op sociale media, wist de politie hem vorige week te arresteren in San Diego.  Een rechter gaat zich binnenkort buigen over zijn straf. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitse bankrover neemt 20 uur het woord in rechtszaal

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore