Messen en scharen

Vliegveld bouwt kerstboom van in beslag genomen materiaal

15 december 2019 09:04 Aangepast: 15 december 2019 09:34
De boom op luchthaven Vilnius Beeld © Lithuanian Airports

Waar de meeste mensen hun kerstboom zo vrolijk mogelijk proberen te maken, hebben ze het op een vliegveld in Litouwen heel anders aangepakt. Daar hangt de kerstboom vol met messen, aanstekers en andere gevaarlijke spullen.

"Je hebt nog nooit zoiets gezien", schrijft het vliegveld op hun LinkedInpagina. Dit jaar besloten ze namelijk om alle goederen die ze in beslag hebben genomen te verwerken in hun kerstboom. 

De boom is anderhalve meter hoog. De boom is anderhalve meter hoog.

Nepwapens

In de boom hangen veel messen en scharen, maar ook nepwapens en zelfs kogelhulzen. Er zijn ook redelijk veel aanstekers in de boom te vinden, omdat passagiers volgens de regels er maar één mogen meenemen op een vlucht. Die mag niet in je handbagage zitten, maar moet constant in je zak blijven. 

De kerstboom van anderhalve meter hoog was een idee van de beveiligers van de luchthaven in Vilnius. Ze vonden het een mooie manier om aandacht te vragen voor de veiligheidsregels op het vliegveld.  "Als je niet wilt dat je spullen volgend jaar in onze boom hangen, kijk dan even in onze richtlijnen voor je je koffers pakt."  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore