Studente overleden

Dodental vulkaanuitbarsting op 16, nog 10 mensen in kritieke toestand

15 december 2019 08:25 Aangepast: 15 december 2019 08:35
Zoeken naar slachtoffers op White Island. Beeld © EPA

Het dodental van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland is gestegen naar 16. Er overleed opnieuw een slachtoffer in een ziekenhuis.

Vrijdag werden zes lichamen gevonden, onder wie dat van Krystal Browitt, Zij werd als eerste geïdentificeerd en geborgen. Krystal, een Australische studente diergeneeskunde uit Melbourne, was net 21 geworden. Ze werd samen met haar vader en zus overvallen door de vulkaan op White Island in Nieuw-Zeeland waar ze op vakantie was.

Moeder Marie was achtergebleven op een cruiseschip. Haar dochter Stephanie (23) en haar man Paul vechten voor hun leven. Ze behoren tot de tien gewonden die nog in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

Studente Rystal is slechts 21 jaar geworden Studente Rystal is slechts 21 jaar geworden

In totaal liggen nog 27 mensen in ziekenhuizen in Nieuw-Zeeland en Australië van wie 20 mensen op de intensive care. Sommige patiënten hebben brandwonden tot 95 procent van hun lichaam.

Een echtpaar wordt nog vermist. Een nieuwe zoektocht leverde vandaag niets op, laat de Nieuw-Zeelandse politie weten.

Politie en andere hulpdiensten zochten 75 minuten op een plek waar een van de lichamen zich zou bevinden. "We hebben in dat gebied geen lichamen gevonden", zei een politiewoordvoerder tijdens een persconferentie.

Alles op alles

De politie laat weten nog steeds alles in het werk te stellen om de vermisten te vinden en samen met militairen te blijven zoeken in de wateren rondom het eiland.

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern kondigde voor morgen een minuut stilte aan voor de slachtoffers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore