'Vreselijke vergissing'

Hardloper opgepakt die journaliste live op tv tik op haar achterste gaf

14 december 2019 22:09 Aangepast: 14 december 2019 22:21
Verbouwereerd kijkt verslaggeefster Alex Bozarjian de hardloper na die haar een tik gaf. Beeld © YouTube

Een 43-jarige man uit de Amerikaanse staat Georgia is aangehouden omdat hij een televisieverslaggeefster een tik op haar billen had verkocht terwijl hij achter haar langs liep. Dat gebeurde vorig weekend bij de Savannah Bridge Run, een hardloopevenement.

De man werd gisteren aangehouden in de plaats Statesboro, schrijft de Britse krant The Guardian. Eerder deze week werd bekend dat de journaliste Alex Bozarjian aangifte tegen hem had gedaan vanwege het incident. Ze verklaarde dat de man haar een tik gaf en daarna haar billen greep.

Uit het veld geslagen

Ze deed vanaf een brug verslag van de vrijetijdsloop. In de video (zie onder) is te zien dat ze totaal uit het veld geslagen is nadat de man haar heeft betast. Na afloop schreef ze op Twitter dat ze zich gekleineerd en aangerand voelt. "Geen enkele vrouw zou hier OOIT mee geconfronteerd mogen worden op haar werk of ergens anders."

Binnen een week werd de video alleen al via Twitter 11 miljoen keer bekeken. Bozarjian kreeg honderdduizenden steunbetuigingen.

'Vreselijke vergissing'

De dader, Tommy Callaway, meldde zich afgelopen week bij het tv-station om in beeld zijn excuses aan te bieden. Hij zei dat hij niet goed wist wat hij deed en dat hij zich had laten meeslepen door de uitgelaten sfeer tijdens de vrijetijdsloop.

"Het was een vreselijke vergissing", zei hij ook. Hij had haar op haar rug willen tikken, maar zou pas bij het terugzien van de beelden hebben beseft dat hij haar achterste raakte.

Maximaal jaar celstraf

Als hij in staat van beschuldiging wordt gesteld, loopt Callaway het risico maximaal een jaar achter de tralies te moeten verdwijnen. In de staat Georgia is het verboden 'fysiek contact te maken met intieme lichaamsdelen van een ander zonder zijn of haar toestemming'.

Verslaggeefster lastiggevallen tijdens hardloopwedstrijd

Het incident waarbij tv-reporter Alex Bozarjian tijdens de uitzending een tik krijgt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore