Geen linkerarm

Britse kleuter kan nu zijn broertje knuffelen dankzij bionische arm

14 december 2019 22:02 Aangepast: 14 december 2019 22:38
Jacob kan zijn broertje nu zelf omhelzen. Beeld © Screenshot BBC

De 5-jarige Jacob uit Engeland is geboren zonder linkerarm. Dankzij een speciaal op maat gemaakte bionische arm kan hij nu eindelijk zijn broertje omhelzen.

Jacobs ouders haalden met een crowdfundingsactie meer dan 19.000 euro op om voor hun zoon een armprothese te laten maken, schrijft de BBC. 

Prothese

Die prothese werd ontworpen door Ben Ryan, een Engelse oud-psychologiedocent die jaren geleden voor zijn zoontje Sol een bionische arm ontwierp. Die arm was een succes en Ryan zegde kort daarna zijn baan op om zijn eigen bedrijf in bionische protheses te starten. 

Jacob en zijn broertje. Jacob en zijn broertje.

Jacob is één van zijn eerste cliënten. De arm die het bedrijf voor hem ontwierp is groot, groen en heeft een superheldenthema. "Het is wat Jacob wilde, inclusief een grotere hand, dus het thema is perfect", zegt Ryan tegen de BBC.

Knuffelen

De jongen kreeg de arm vorige week aangemeten en dat was een succes, zegt Ryan. Volgens hem overtrof Jacob alle verwachtingen in het besturen van de arm. "Hij kan zijn broer nu een knuffel geven en zijn hand vasthouden." De BBC deelde een video van dat tafereel.

Volgens Jacobs moeder maakt het Jacob niet uit dat hij er met de groene arm anders uitziet dan andere mensen. "Hij is er heel blij mee."

Jacob met zijn nieuwe 'Hulk'-arm. Jacob met zijn nieuwe 'Hulk'-arm.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore