Sotheby's

John Lennons groene zonnebril levert 165.000 euro op tijdens veiling

13 december 2019 22:12 Aangepast: 14 december 2019 06:13
Beeld © Getty Images

Tijdens een veiling van het iconische Londense veilinghuis Sotheby's is de zonnebril van John Lennon voor een enorm bedrag onder de hamer gegaan. De bekende ronde bril met groene glazen uit 1968 veranderde voor 165.000 van eigenaar.

Sotheby's bestempelde de bril als 'de meest iconische zonnebril in de geschiedenis van de rock-'n-roll'. Het relikwie ging ruim 16 keer over de kop, want het veilinghuis schatte de waarde van de bril op zo'n 9500 euro.

'Just for the look'

De bril was vijftig jaar in handen van Alan Herring. Hij kreeg de bril, die stuk was, van het bandlid van The Beatles in de jaren zestig toen hij chauffeur was van de popsterren. "Toen ik vroeg of ik hem moest laten maken, zei John dat de bril alleen voor de looks was bedoeld", vertelde Herring over dat moment.

Het was niet het enige object van The Beatles dat voor veel geld geveild werd. Ook kleding en een broodrooster van Lennon, en een kralenketting van George Harrison werden voor flinke bedragen verkocht. Laatstgenoemde bracht met een kleine 12.000 euro ook veel meer op dan vooraf ingeschat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duurste whisky gaat voor 1,7 miljoen onder de hamer: 'Het is wat een gek ervoor geeft'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore