Spijkerbedden en skateboards

Stuntende natuurkundeleraar (69) gaat viral: 'Nog nooit gezien!'

13 december 2019 02:25 Aangepast: 13 december 2019 09:46
Natuurkundeleraar David Wright op een skateboard.

Een natuurkundeleraar uit Amerika doet er werkelijk alles aan om zijn studenten te vermaken. Een leerling besloot de stunts van haar docent te filmen en plaatste een compilatie op Twitter. Het filmpje werd sinds woensdag meer dan 17 miljoen keer bekeken.

De 69-jarige David Wright was niet de eerste de beste natuurkundeleraar, wist Erica Church meteen toen ze haar nieuwe docent voor het eerst het klaslokaal binnen zag komen. "Hij ging meteen over een bed met gebroken glasscherven lopen", zegt de middelbare scholier uit de staat Virginia tegen BuzzFeed. "Dat had ik nog nooit gezien!"

Spijkerbedden en skateboards

De stunt was slechts een voorproefje, zo bleek. In het semester dat volgde zag Church haar leraar onder meer zittend op een skateboard door de gangen racen, op een spijkerbed liggen en sprintjes trekken door het lokaal - alles om zijn leerlingen kennis van natuurkunde bij te brengen. 

De studente van het Tidewater Community College besloot de capriolen van Wright te filmen. Church maakte een compilatie van de stunts van haar docent en plaatste die op Twitter.

Inmiddels is het filmpje, waarop Church en haar klasgenoten lachend te horen zijn, meer dan 13 miljoen keer bekeken.

'Warm maken voor de wetenschap'

"Geweldig", vond Wright, die al 45 jaar lesgeeft op de middelbare school. "Ik heb altijd gehoopt dat ik veel mensen kon bereiken. Ik zie het als mijn missie om mensen warm te maken voor wetenschap, op een leuke manier. Dat heb ik altijd proberen te doen in mijn klas, maar ik had nooit gedacht dat het op deze schaal zou gebeuren."

Natuurkundeleraar David Wright. Natuurkundeleraar David Wright.

Bij het afsluiten van het semester stuurde Church haar leraar een mailtje om afscheid te nemen en hem te bedanken voor de leuke lessen.

"Ik wil je laten weten dat de hele klas van je houdt. Bedankt voor een geweldig semester." In een antwoord schrijft Wright: "Het was een geweldig semester omdat ik fantastische leerlingen had."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motivatie omlaag, slechtere cijfers: 'Jongeren vinden traditioneel onderwijs te saai'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van