Verkeerd verbonden

Pijnlijke vergissing: dierenarts VS geeft spuitje aan verkeerde hond

12 december 2019 04:31 Aangepast: 12 december 2019 04:35
Hond Ziggy. Beeld © KUTV

Een familie in de Amerikaanse staat Utah is ontroostbaar nadat hun hondje Ziggy is overleden. De manier waarop dat gebeurde maakt het verdriet nog erger: volgens de familie gaf de dierenarts de verkeerde hond een spuitje.

De familie Martinez nam Ziggy mee naar de dierenarts omdat het beestje moeite had met het doorslikken van voedsel. Het hondje zou moeten worden geopereerd. Hoewel de kosten aanzienlijk bleken, besloot de familie om hun huisdier te redden.

"Geld was geen belemmering", zegt Andrea Martinez tegen een lokale tv-zender. "Hij was ons schatje, het beste vriendje van mijn dochter."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Vuurwerk kan hulphond voor altijd onbruikbaar maken voor baasje'

De dierenarts zou de familie na de operatie bellen. Dat gebeurde ver na middernacht, waarbij het slechte nieuws werd gebracht dat Ziggy was overleden. Nadat baasje Andrea Martinez doorvroeg en in de wacht werd gezet, kreeg ze te horen dat er sprake was van een vergissing. 

Verkeerde baasje gebeld

Volgens de vrouw had de dierenarts de verkeerde persoon gebeld toen tijdens de operatie bleek dat de ingreep nog duurder zou uitvallen. De vrouw die de arts aan de lijn kreeg - een baasje van een andere hond die toevallig ook Ziggy heette - gaf toestemming voor een dodelijk spuitje.  

De dierenarts heeft inmiddels excuses aangeboden, de kosten voor de ingreep geschrapt en een urn voor Ziggy geregeld. "Ik wou dat wij de beslissing hadden kunnen nemen", zegt Martinez. "Ik wou dat we alles hadden kunnen doen om hem te redden."

Deze dappere hond waakt over Oekraïense soldaten

Correspondent Jeroen Akkermans maakte een reportage aan het front in Oost-Oekraïne. Hij sprak daar met soldaten in de loopgraven. De hele tijd was er een hond die hem spontaan begeleidde: 'Druzhka', het vriendje van de soldaten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore