White Island

Dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland stijgt naar acht

11 december 2019 21:35 Aangepast: 14 december 2019 07:53

Het dodental na de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island is opgelopen van zes naar acht. Nog eens twee slachtoffers, de Australische broers Berend (16) en Matthew Hollander (13), zijn in het ziekenhuis overleden aan hun verwondingen.

Negen mensen, onder wie de ouders van Berend en Matthew, worden nog steeds vermist. Het Australische gezin uit Sydney bracht net als tientallen andere toeristen een bezoek aan het eiland. Zeker 30 mensen liggen nog in het ziekenhuis, van wie 22 in kritieke toestand.

Donorhuid nodig

Artsen doen er op dit moment alles aan om slachtoffers van de vulkaanramp te behandelen. De brandwonden door de vulkaanuitbarsting zijn veel complexer dan normale brandwonden. Daarom is er veel donorhuid aangevraagd bij weefselbanken in de Verenigde Staten.

De huid wordt gebruikt als natuurlijke pleister en moet de wonden helpen helen. Het zorgt ervoor dat infecties stoppen en littekens en pijn verminderen. Vaak gebruiken artsen huid van een ander deel van het lichaam, maar dat is bij veel slachtoffers niet mogelijk.

Reddingswerkers zoeken overlevenden na vulkaanuitbarsting

Een reddingsploeg filmt de vlucht naar White Island in Nieuw-Zeeland. Na een grote uitbarsting zoeken ze rond de nog steeds actieve vulkaan naar overlevenden.

De vulkaan op White Island kwam maandagmiddag even na 14.00 lokale tijd tot een uitbarsting. Op dat moment waren er 47 mensen op het eiland. Onder de slachtoffers bevinden zich naast Nieuw-Zeelanders ook toeristen uit Australië, de Verenigde Staten, Duitsland, China, het Verenigd Koninkrijk en Maleisië.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore