'Baanbrekend'

Nike brengt voor het eerst een boerkini op de markt

10 december 2019 20:21 Aangepast: 11 december 2019 09:24
De boerkini van Nike Beeld © Nike

Nike heeft vandaag een nieuw kledingstuk gelanceerd: de boerkini. Het volledig bedekte badpak is naar eigen zeggen ontworpen omdat het bedrijf veel reacties kreeg van mensen die zonder boerkini niet konden zwemmen.

Het bedrijf noemt de sportboerkini dan ook 'baanbrekend voor vrouwen die volledige bedekking en bewegingsvrijheid in het water zoeken'.

Een barrière

In 2017 lanceerde Nike al een hoofddoek, speciaal voor vrouwelijke moslimsporters. Daar kwamen veel positieve reacties op, schrijft Nike vandaag. "Maar we kregen ook reacties waaruit bleek dat het ontbreken van bedekte badkleding nog een barrière vormde om ook in het water te sporten."

Nike doorbrak eerder al een taboe met een speciale sporthoofddoek

Wij vroegen de Marokkaanse health & lifestyle-bloggers van Healthysisters wat ze vinden van de sporthoofddoek.

Bestaande boerkini's voelden vaak zwaar aan, zei een woordvoerder tegen de krant The Independent. "Het is vaak loshangende kleding en de vrouwen vroegen zich daarnaast ook af of de hoofddoek van die boerkini's wel op haar plaats zou blijven zitten onder water."

'Vrouwen inspireren'

Daarom gingen ontwerpers van Nike aan de slag om een sportboerkini te maken, die vanaf februari te koop is. "We zijn blij dat we hiermee meer vrouwen kunnen inspireren om te sporten in het water."

De nieuwe boerkini's van Nike werden vandaag gelanceerd.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moslima's over hun hoofddoek: 'Juf praatte opeens extra hard tegen me'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore