Ernstig verbrand

Pasgetrouwd stel vermist na uitbarsting vulkaan: 'We kregen alleen een voicemail'

10 december 2019 04:04 Aangepast: 10 december 2019 07:27
Beeld © Michael Schade / Facebook

De familie van een Amerikaans echtpaar is wanhopig op zoek naar informatie over ze. Lauren en Matthew Urey waren op de Nieuw-Zeelandse vulkaan toen die uitbarstte. De familie hoorde in een voicemailbericht dat ze 'ernstig verbrand' waren.

Lauren (32) en Matthew (36) waren op huwelijksreis op een cruiseschip. Ze belden nog met familie in het Amerikaanse Richmond om te vertellen dat ze een bezoek gingen brengen aan de vulkaan op White Island. Ze maakten zich geen enkele zorgen over een uitbarsting. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog acht vermisten na vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland

Maar dat gebeurde dus wel. De moeder van Lauren kreeg een telefoontje van cruisemaatschappij Royal Caribbean: of ze iets van haar dochter had gehoord? Kort daarna belde de moeder van Matthew, vertelt ze aan The Washington Post.

Matthew had een voicemail achtergelaten voor zijn ouders. Hij vertelde dat er een vulkaanuitbarsting was geweest en dat ze 'ernstig verbrand' waren. Hij zou zo snel mogelijk weer bellen.

Niets meer gehoord

"Hij zei dat hij het opnieuw zou proberen, maar bellen was moeilijk en praten ook. Zijn handen waren zo erg verbrand dat hij bijna niet kon bellen." Lauren en Matthew zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar de familie heeft sindsdien niets meer gehoord."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op vakantie naar een land met vulkanen: hoe gevaarlijk is dat?

White Island is populair bij toeristen. Maandag (lokale tijd) barstte de vulkaan uit, met een enorme wolk as tot gevolg. Op het eiland zouden op dat moment 47 mensen zijn geweest. Zeker vijf van hen zijn om het leven gekomen.

De moeder van het Amerikaanse echtpaar maakt zich grote zorgen. "Ik weet niet wat ik moet doen. Het voelt alsof ik zou moeten huilen, maar dat lukt me niet eens." Ze is woest dat mensen überhaupt het vulkanische eiland op mochten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore