Erfurt

Jager schiet wasbeer dood die dronken over kerstmarkt liep

09 december 2019 12:43 Aangepast: 09 december 2019 12:46

Een wasbeer zorgde afgelopen zaterdag voor de nodige opschudding op de kerstmarkt in Erfurt. Het dier waggelde wat heen en weer, hij had vermoedelijk restjes glühwein uit bekers op straat gedronken. De brandweer heeft het dier gevangen, maar een jager heeft hem later alsnog doodgeschoten.

De wasbeer werd zaterdag aangetroffen terwijl hij zijn roes uitsliep onder een prullenbak op de kerstmarkt in het Duitse Erfurt. Wakker geworden door alle aandacht, stak-ie wankelend de straat over. Om uiteindelijk voor de deur van een huis verder te dutten. Daar heeft de brandweer hem met de nodige moeite kunnen vangen.

Van de brandweerkazerne zou hij naar een dierenopvang gaan. Eind goed al goed, zo leek het. Maar dat ligt dus toch anders. De stadjager van Erfurt haalde het dier op uit de brandweerkazerne. Maar in plaats van hem naar de opvang te brengen, schoot de jager het dier dood.

De wasbeer is geen beschermd dier en er mag op worden gejaagd. Zeker door een jager met een vergunning. Maar dat mag niet in stedelijk gebied. Veel mensen vinden nu dat de jager vervolgd moet worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore