Slachtoffer is brandweerman

Bezoeker Duitse kerstmarkt doodgeslagen: zes verdachten vast

09 december 2019 02:33 Aangepast: 09 december 2019 12:16
Beeld © RTL

De politie in het Duitse Augsburg heeft zes verdachten gearresteerd in een zaak die de burgemeester 'verontrustend en verbijsterend' noemt. Een 49-jarige man werd vrijdagavond na een bezoek aan een kerstmarkt aangevallen door zeven jongeren, waarna hij overleed. Het slachtoffer is een brandweerman.

Na het bezoek aan de markt was hij met zijn vrouw en een bevriend koppel op weg naar huis toen er ruzie ontstond met de jongeren. De groep viel de twee mannen aan, maar liet de vrouwen met rust.

Een van de jongeren sloeg de brandweerman tegen het hoofd waarna hij in elkaar stortte. Hij overleed in de ambulance naar het ziekenhuis. De oorzaak van de ruzie is onbekend.

Videobeelden

De hoofdverdachte is een in Augsburg geboren 17-jarige Duitser. Naast de Duitse heeft hij ook een andere nationaliteit. Een tweede arrestant is van dezelfde leeftijd, is ook in Augsburg geboren en heeft een Zuid-Europese nationaliteit, vermeldt de politie van Schwaben Nord.

Van de andere vier verdachten is enkel bekendgemaakt dat het om jonge mannen gaat. De verdachten, die bekend waren bij de politie, zijn opgepakt na het bekijken van videobeelden.

Herdenking

De klap is hard aangekomen in de stad. "Het verdriet maakt mijn hart zwaar", schreef burgemeester Kurt Gribl (CSU) van Augsburg op Facebook. "Augsburg is het toneel geworden van een gewelddadige aanval met zware gevolgen."

Op het plein waar hun collega omkwam vormden meer dan 100 brandweerlieden gisteren met de armen over elkaars schouders een grote kring. Terwijl ze hem stil herdachten speelde een trompettist een eerbetoon. Inwoners leggen sinds eergisteren bloemen, kaarsjes en briefjes op het plein.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore