Ga naar de inhoud
Omhelsde advocaat

Elon Musk wint rechtszaak over pedo-tweet: 'Vertrouwen in mensheid hersteld'

Musk na de eerste zittingsdag in deze rechtszaak. Beeld © EPA

Tesla-topman Elon Musk heeft de lasterzaak tegen hem over een tweet gewonnen. De zaak was aangespannen door de Britse duiker Vernon Unsworth, die door Musk 'een pedo' was genoemd.

Unsworth speelde een belangrijke rol bij de redding van een groep kinderen uit een grot in Thailand. Hij had een schadevergoeding van 190 miljoen dollar geëist van Elon Musk.

Musk
Lees ook:
Musk tegen 'pedo guy': sorry, was niet zo bedoeld

Tijdens de reddingsoperatie van de groep kinderen in 2018 had Musk een kleine duikboot aangeboden om te helpen. Unsworth noemde dat een 'pr-stunt' en zei dat Musk zijn duikboot ergens 'kon steken waar het pijn doet'.

Twee dagen later haalde Musk uit naar Unsworth. Hij noemde hem een 'pedo guy'. Later maakte Musk Unsworth ook uit voor kinderverkrachter. Unsworth spande een rechtszaak aan en wilde geld zien voor reputatieverlies.

Zo
Lees ook:
Zo kwam het dat de 'onbreekbare' ruiten van Tesla-truck braken

'Door met mijn leven'

De jury van de rechtbank in Los Angeles ging daar niet in mee. Onder meer omdat Unsworth niet kon aantonen welke schade hij had geleden. Unsworth reageerde teleurgesteld. "Ik accepteer het oordeel van de jury, vang de klap op, en ga door met mijn leven."

Musk omhelsde zijn advocaat na het horen van de uitspraak. "Mijn vertrouwen in de mensheid is hersteld", zei hij tegen journalisten.

Elon Musk bouwt raket in achtertuin Maria en Ray: 'Je wordt er hondsmoe van'

01:43
Elon Musk bouwt zijn nieuwe SpaceX-raket in Texas, pal naast het huis van pensionado's Maria en Ray. Genieten van hun oude dag is er daardoor niet bij.
Ondanks
Lees ook:
Ondanks blunder al 150.000 'onverwoestbare' Tesla's besteld
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl