Politievuur

Gegijzelde pakketchauffeur en voorbijganger doodgeschoten bij vuurgevecht na overval

06 december 2019 03:03 Aangepast: 06 december 2019 11:13
De ravage na de schietpartij in Coral Gables is groot. Beeld © Getty Images

Een winkeloverval in de Amerikaanse staat Florida is gruwelijk uit de hand gelopen. De daders zijn daarbij om het leven gekomen, maar ook de bestuurder van een bestelbus en een omstander.

De overvallers probeerden te ontkomen door de pakketchauffeur te gijzelen en er met zijn bus vandoor te gaan, waarna de politie de achtervolging inzette.

Het vuurgevecht vond plaats bij een drukke kruising in Coral Gables aan de zuidkant van Miami. De overvallers reden zich klem voor een rood verkeerslicht, waarna verschillende nietsvermoedende automobilisten tijdens het vuurgevecht met de politie in de vuurlinie terechtkwamen.

Dekking achter auto's

Op beelden is te zien hoe enkele agenten tijdens het vuurgevecht dekking zoeken achter de auto's van voorbijgangers. De twee verdachten kwamen daarbij om, maar ook zeker één inzittende van een van de andere auto's en de gegijzelde pakketchauffeur overleefden de kogelregen niet.

Amerikaanse politie grijpt keihard in na overval:

Op beelden is een wilde politieachtervolging te zien dat eindigt in een zwaar vuurgevecht op een drukke weg.

'Als schild gebruikt'

Op sociale media wordt vol onbegrip gereageerd op het optreden van de politie, die het vuurgevecht aanging en volgens sommigen zelfs de auto's van onschuldige mensen 'als schild' gebruikte.

Ook bij de juwelierswinkel die werd overvallen en waar het allemaal begon, raakte zeker een iemand gewond. Het is niet duidelijk hoe die gewonde eraan toe is. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore