Buitenland

'R. Kelly kocht ambtenaar om voor huwelijk met Aaliyah (15)'

06 december 2019 01:26 Aangepast: 06 december 2019 07:29
R. Kelly in september in de rechtbank. Beeld © Getty Images

De juridische problemen van R. Kelly blijven zich opstapelen. Volgens Amerikaanse media is de muzikant opnieuw aangeklaagd; hij wordt nu ook vervolgd voor fraude met een id-bewijs voor zijn destijds minderjarige vriendin, zangeres Aaliyah.

Hij kocht een overheidsmedewerker om, zodat hij een identiteitskaart kon krijgen voor Aaliyah.

Omkopen

In de aanklacht wordt Aaliyah Haughton niet bij naam genoemd, maar de aanklager noemt 30 augustus 1994 als datum voor de fraude. De dag daarna trouwde de toen 27-jarige Kelly met de zangeres, die 15 jaar was.

Het huwelijk werd een paar maanden later nietig verklaard op verzoek van haar ouders, die er pas later achterkwamen dat hun tienerdochter haar ja-woord had gegeven. De advocaat van Kelly zei eerder dit jaar nog dat zijn cliënt niet wist dat Aaliyah minderjarig was. 

De zangeres kwam in 2001, op 22-jarige leeftijd, om bij een vliegtuigcrash. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriendin R. Kelly spreekt zich voor het eerst uit tegen zanger

Seksueel wangedrag

De nieuwste beschuldiging wordt toegevoegd aan de vier aanklachten die al in New York tegen Kelly liepen. Hij moet in mei voorkomen voor onder meer kidnapping, zwendel en seksuele exploitatie. Een maand eerder staat de zanger voor de rechter in Chicago, waar hij ook beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

In september moet hij zich opnieuw melden bij een rechtbank in Chicago, voor een losse zaak rond seksueel wangedrag tegenover vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore