Klimaatvriendelijk vervoermiddel

Thunberg krijgt ezeltje aangeboden voor doorreis naar Madrid

05 december 2019 02:28
Greta Thunberg. Beeld © EPA

Een religieuze buurtvereniging uit de Spaanse stad Talavera de la Reina heeft milieuactiviste Greta Thunberg een ezeltje aangeboden om door te reizen naar Madrid. De 16-jarige Zweedse zal in de Spaanse hoofdstad een klimaattop bijwonen.

"We beseffen hoe belangrijk het is de wereld gevoelig te maken voor de milieusituatie en sluiten ons aan bij de Strijd van Thunberg", schrijft de Asociación Fray Hernando de Talavera in een op social media geplaatste brief aan Thunberg. "Onze voorouders gebruikten dit meest klimaatvriendelijke vervoermiddel al."

Niet vliegen maar zeilen 

De Zweedse milieuactiviste arriveerde dinsdag per catamaran in Lissabon, waar ze door honderden aanhangers werd onthaald. Thunberg weigerde het vliegtuig te pakken van New York naar Spanje om de verplaatste klimaattop bij te wonen. De tocht naar Portugal duurde drie weken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honderden zingende supporters ontvangen klimaatactivist Greta Thunberg

Thunberg stak eerder per zeilboot vanuit Groot-Brittannië de Atlantische Oceaan over, samen met anderen. Ze sprak in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe.

Ezel laten staan 

Vanuit de VS zou ze doorreizen naar Chili, waar de klimaattop aanvankelijk zou worden gehouden. Door onrust in het Zuid-Amerikaanse land is de conferentie, die maandag is begonnen, verplaatst naar Madrid. Om op tijd in de Spaanse hoofdstad te komen, moet Thunberg de ezel laten staan en de trein nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Tijdreiziger!' Foto historische lookalike Greta Thunberg gaat viral

Klimaatactiviste Thunberg wil niet vliegen, dus gaat ze zeilen

Eerder dit jaar stak Thunberg in een zeilboot de Atlantische Oceaan over. "Het is allemaal niet luxe of fancy, maar dat heb ik niet nodig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore