Gestrand met autopech

Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermisten in Australische wildernis

04 december 2019 07:58 Aangepast: 04 december 2019 10:29
Claire Hockridge (rechts) met haar partner die het wel overleefde Beeld © Politie

De Australische politie heeft een lichaam gevonden bij een zoektocht naar een groep reizigers. Die waren ruim twee weken geleden met z'n drieën gestrand in de wildernis.

Het lichaam is nog niet officieel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het gaat om Claire Hockridge. De vrouw van 46 was op reis met haar partner Tamra McBeath-Riley (een vrouw van 52) en hun vriend Phu Tran (een man van 40).

Twee weken wildernis overleefd

Die twee zijn inmiddels levend teruggevonden. Aangezien ze beiden ongeveer twee weken in de wildernis hadden overleefd, had de politie goede hoop dat Claire Hockridge ook nog zou leven.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw (52) na twee weken vermissing in Australische wildernis teruggevonden

Het ging mis toen de auto van de drie reizigers op 19 november vast kwam te zitten in het zand. Dat gebeurde in de zogenaamde 'outback' van Australië: een dunbevolkt en droog gebied waar het overdag makkelijk warmer wordt dan 40 graden. Dagenlang probeerde de groep hun auto uit het zand te krijgen, maar zonder resultaat.

Eten en drinken op

Na drie dagen was hun eten en drinken op. Claire Hockridge en Phu Tran besloten naar een snelweg te lopen, terwijl Tamra McBeath-Riley bij de auto bleef met haar hond, die een lange wandeling niet zou overleven.

Tamra McBeath-Riley overleefde het wel. Zij werd op 1 december gevonden door een politiehelikopter, op anderhalve kilometer van de auto. De vrouw moest in het ziekenhuis worden behandeld vanwege uitdrogingsverschijnselen. Ze had verwacht dat haar partner en haar vriend al hulp hadden gevonden, maar dat bleek niet zo te zijn

Tamra vertelde eerder haar verhaal voor de camera

Twee dagen geleden vertelde Tamra dat haar vrienden nog spoorloos zijn.

Twee dagen later, op 3 december, werd Phu Tran gevonden. De man had alle geluk van de wereld gehad: hij had drinkwater gevonden in een waterput voor vee.

Gevonden door veeboer

Uiteindelijk werd Tran gevonden door een veeboer, op twaalf kilometer van de auto. Volgens de politie verkeerde Phu Tran in goede conditie, al was hij 'een beetje gedesoriënteerd'.

Phu Tran, die twee weken in de wildernis overleefde. Phu Tran, die twee weken in de wildernis overleefde.

Phu Tran vertelde de politie dat hij en Claire Hockridge twee dagen eerder waren opgesplitst toen ze het hek vonden. Niet ver van die plek vond de politie ook voetsporen van het derde groepslid: Claire Hockridge. 

Redding kwam net te laat

Dat de andere twee het op miraculeuze wijze hadden overleefd, stemde de politie aanvankelijk nog hoopvol. "Het lijkt erop dat ze onderweg water hebben gevonden, dus we zijn hoopvol dat ze water heeft", klonk het toen. De redding voor Claire Hockridge lijkt net te laat te zijn gekomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore