Toestel keert om

Amerikaanse vrouw faket medisch probleem voor betere vliegtuigstoel

03 december 2019 11:08 Aangepast: 03 december 2019 11:09
Vliegtuig American Airlines (niet het toestel in kwestie) Beeld © Getty

Een Amerikaanse vrouw heeft aan boord van een vliegtuig gedaan alsof ze een medisch probleem had. Ze zou dit hebben gedaan om een betere stoel te versieren. Het vliegtuig moest rechtsomkeert maken.

Het vliegtuig van American Airlines was onderweg van Pensacola naar Miami, twee steden in de Amerikaanse staat Florida. Na het opstijgen vroeg de vrouw volgens de politie om een grotere stoel. Nadat het cabinepersoneel haar had verteld dat alle stoelen hetzelfde waren, begon de vrouw te doen alsof ze een medisch noodgeval had.

Rechtsomkeert

Het hielp niets. Het vliegtuig moest wegens de situatie rechtsomkeert maken in de lucht en terugkeren naar het vliegveld waar het was vertrokken. De politie en medische hulpdiensten waren daar al uitgerukt. Alle passagiers verlieten na de landing het vliegtuig, behalve de vrouw: die weigerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Australische piloot in opleiding zet vliegtuig aan de grond na beroerte instructeur

Uiteindelijk lukte het de politie haar te overtuigen om toch uit te stappen. De vrouw werd meegenomen door de politie 'omdat ze bepaalde dingen had gezegd'. De politie zette haar tijdelijk vast vanwege haar mentale toestand.

Geen aanklacht

Inmiddels is de vrouw weer naar huis. Ze wordt verder niet vervolgd. Of American Airlines stappen onderneemt, is nog niet bekend.

Het vliegtuig kon later alsnog vertrekken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore