Steun van honden

Football-speler die ouders verloor, toch niet alleen bij afscheidswedstrijd

03 december 2019 11:48 Aangepast: 11 december 2019 08:25
Josh met Remi en Roxy op het veld Beeld © MICHIGAN STATE ATHLETICS

Een emotionele dag voor Amerikaanse football speler Josh Butler (23), die in korte tijd zijn beide ouders is verloren. Want bij de belangrijkste wedstrijd van zijn schooltijd moest hij hun steun missen. Maar toch hoefde hij niet alleen te komen.

Senior day is een belangrijke dag voor middelbare school- en hogeschoolsporten in Amerika. Sporters spelen hierbij hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het is een traditie om op deze dag uit de tunnel het veld op te rennen met beide ouders en daarna de dag te vieren met je familie. Voor Josh was er in eerste instantie niet veel te vieren.

Borstkanker

De student verloor zijn ouders in de laatste twee jaar van zijn opleiding. Zijn vader overleed twee jaar geleden en vorig jaar verloor Josh ook zijn moeder aan borstkanker.

Vlak na de dood van zijn vader besloot Josh twee honden, Remi en Roxy, te kopen. Die werden zijn grote steun en toeverlaat.

"My dogs mean the world to me."

Gelukkig voor de speler besloot de universiteit dat Josh zijn honden mee mocht nemen op het veld. In de video die rondgaat op internet is te zien dat de honden al kwispelend de show stelen. Volgens Josh hebben de honden en zijn teamgenoten hem geholpen om te focussen op de positieve dingen in het leven. Op zijn Instagram brengt hij een ode aan zijn honden. "My dogs mean the world to me", schrijft hij.

Over de toekomst is Josh erg positief. Hij hoopt volgend jaar zijn masterdiploma media en informatie te halen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore