Gestrand met autopech

Tweede vermiste gevonden na ruim twee weken overleven in Australische wildernis

03 december 2019 09:07 Aangepast: 03 december 2019 09:15
De vermiste Tamra werd drie dagen eerder dan Tran gevonden. Beeld © SkyNews

In de Australische outback is de 40-jarige Phu Tran levend teruggevonden. Hij wist wekenlang te overleven in de wildernis nadat hij was gestrand met autopech.

Tran maakte deel uit van een groep van drie die wilde gaan wandelen. Hij werd gevonden drie dagen na zijn vriendin Tamra McBeath-Riley, die niet ver van de auto was aangetroffen.

Beetje gedesoriënteerd

Tran had zich in leven weten te houden door water te drinken dat bestemd was voor vee. Een veeboer vond hem in de buurt van de plaats Alice Springs.

Volgens de politie verkeert Phu Tran in goede conditie, maar is hij 'een beetje gedesoriënteerd'. Van de derde wandelaar, Claire Hockridge, ontbreekt nog elk spoor.

Vast in rul zand

Volgens McBeath-Riley was de auto vast komen te zitten in het rulle zand. Na een paar dagen op hulp gewacht te hebben en nadat ze door hun proviand en water heen waren geraakt, gingen Tran en Hockridge op zoek naar hulp. 

De politie heeft hoop dat de vrouw nog leeft: "Het lijkt erop dat ze onderweg water hebben gevonden, dus we zijn hoopvol dat ze water heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Vrouw (52) na twee weken vermissing in Australische wildernis teruggevonden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore