Code rood

Noodweer Frankrijk: helikopter met reddingswerkers stort neer

02 december 2019 04:51 Aangepast: 02 december 2019 06:42
Een helikopter van de France civiele reddingsdienst in actie (archieffoto) Beeld © Securite Civile / AFP

Door het hevige noodweer in Frankrijk zijn er al vijf mensen omgekomen. Vannacht verloren drie reddingswerkers hun leven toen hun helikopter neerstortte in de buurt van de Zuid-Franse plaats Marseille.

De slachtoffers zijn een brandweerman, de piloot en de copiloot van het toestel, meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ze waren gevlucht vanwege de overstromingen in het zuiden van Frankrijk. In dat gebied kwamen gisteren al twee mensen om het leven. 

Paardenpension

In Fréjus werd het lichaam gevonden van een man die enkele uren eerder als vermist was opgegeven. Het gaat om de eigenaar van een paardenpension.

De man was gaan kijken hoe het met zijn paarden ging en werd vanwege de hevige overstromingen meegesleurd door het water.

Dood in auto

Ook in Saint-Paul-en-Forêt, een andere gemeente in de Var-streek, werd een man als vermist opgegeven. Ook hij wilde de situatie van zijn dieren checken.

Zijn voertuig werd door het water weggespoeld en kwam tegen een boom terecht. Het slachtoffer werd dood in zijn auto aangetroffen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noodweer in Frankrijk en Italië: zeker vier doden en veel chaos

Code rood

De Franse departementen Var en Alpes-Maritimes aan de Middellandse Zee hadden gistermorgen code rood gekregen als gevolg van hevige regen en overstromingen, code oranje was afgegeven voor het departement Alpes-de-Haute-Provence. 

Het nieuwe noodweer komt amper een week nadat bij eerder noodweer in hetzelfde gebied zes mensen om het leven kwamen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore